• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
×

Statusbericht

Locating you...

Buiten onder het vriespunt? Ontdek de "warme" mergelgrotten in Zuid-Limburg!

Buiten onder het vriespunt? Ontdek de "warme" mergelgrotten in Zuid-Limburg!

U heeft het vast al gemerkt: het is volop aan het winteren en de temperaturen duiken steeds vaker onder het vriespunt. U heeft steeds vaker een dikke jas nodig als u een leuke activiteit wilt uitvoeren. Behalve als u de bekende Limburgse grotten in gaat, want daar is het het hele jaar door stabiel 12 graden! We hebben deze week voor u een aantal grot-activiteiten die zeer bijzonder zijn.

Steppen in de grotten van Maastricht

De grotten van Sint Pietersberg zijn diep en spannend. Via de VVV van Maastricht kunt u een steptocht boeken waarbij u de grotten leert kennen. Omdat u zich verplaatst per step komt u ook op plekken waar u nooit met een reguliere rondleiding zou komen. Tijdens de steptocht wordt u door een enthousiaste begeleider meegenomen in de mysterieuze verhalen en anekdotes rondom de grot. Het enige licht komt van een lampje dat bevestigd is op uw hoofd, er is geen mobiel bereik en het enige geluid komt van de echo’s van uw stemmen. Een steptocht kost €15,95. Voor meer informatie en om te boeken kunt u terecht op de website van de VVV. (http://www.vvvmaastricht.nl/actief/steptocht_in_de_grotten.html)

Andere grotactiviteiten in Maastricht

De steptocht is onderdeel van Maastricht Underground. U kunt hier diverse andere activiteiten boeken. Bij Maastricht underground kunt u terecht voor onder andere rondleidingen, speurtochten, workshops, en diverse arrangementen. Een voorbeeld is de Maastricht Underground Experience waarbij de ondergrondse ervaring gecombineerd word met een lekker hapje. Kijk eens op http://www.maastrichtunderground.nl/

Bereikbaarheid Maastricht Underground

De Steptocht begint aan de voet van Sint Pietersberg (Slavante 1) en is met 21 minuten redelijk goed te bereiken met de fiets. Met het OV is het iets minder makkelijk, U neemt bus 45 naar Station Maastricht, hier kunt u overstappen op bus 78 naar Liege Gare Léopold en stapt u uit op halte Maastricht Slavante. Voor Maastricht Underground navigeert u naar Luikerweg 71.

Mountainbiken in de grotten van Valkenburg

Als u iets avontuurlijker van aard bent dan hebben we een mooie tweede optie voor u. In Valkenburg is het namelijk mogelijk om te mountainbiken in de grotten. Dit wordt ook wel grotbiken genoemd en is een populaire Limburgse attractie. De historische heuvels van Valkenburg aan de Geul hebben namelijk het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Dit stelsel heeft net als Sint Pietersberg een mysterieuze sfeer. Het voelt als een spannend doolhof met smalle gangen en scherpe bochten. De grotten waarin je mountainbiket zijn genoeg verlicht en de gidsen geven goed aan waar u naartoe moet. Een grotbiketocht is te boeken vanaf €27,- euro. Let wel op: deze activiteit is niet beschikbaar voor personen kleiner dan 1,40 meter. Voor meer informatie en om te boeken kunt u terecht op de website van ASP adventure. (http://aspadventure.nl/grotbiken-individueel )

Andere grotactiviteiten in Valkenburg

Het grotbiken is onderdeel van ASP adventure maar er zijn ook een aantal andere activiteiten die u in de grotten van Valkenburg kunt doen. In de grotten van Valkenburg kunt u onder andere terecht voor The Haunted Cave(een zeer spannende tocht alleen voor volwassenen), een tocht door de Steenkolenmijn, een mergelbewerking workshop en diverse andere rondleidingen en activiteiten. Kijk voor het volledige overzicht eens op deze website. (http://grottenvanvalkenburg.nl )

Bereikbaarheid

Bovengenoemde activiteiten hebben allemaal een andere ingang naar de grot. Valkenburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 45 stopt voor Camperplaats Maastricht, met deze komt u bij station Maastricht. Vanuit hier kunt u een Veolia trein naar Valkenburg pakken, deze vertrekt vanaf spoor 6. Om te grotbiken pakt u vervolgens buslijn 49 richting Gulpen en stapt u uit bij Schin op Geul. Vervolgens is het nog 2 minuutjes lopen.

Wij bij Camperplaats Maastricht wensen u dan ook veel avontuur en plezier toe!
 
Foto's: Maastricht Underground, ASP Adventure
Onbepaald