• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
×

Statusbericht

Locating you...

Agenda Maastricht maart 2017: TEFAF, wandelen en meer!

Agenda Maastricht maart 2017: TEFAF, wandelen en meer!

Carnaval is achter de rug, evenals de grijze februarimaand. Tijd om vooruit te kijken! In maart staat Maastricht weer bol van de leuke en interessante activiteiten en voor bezoekers van Camperplaats Maastricht zetten we ze graag op een rij!

TEFAF (10 t/m 19 maart)

Niet te missen: een van de grootste en meest toonaangevende kunst- en antiekbeurzen ter wereld is weer terug in Maastricht en viert dit jaar haar 30e editie. Van 10 t/m 19 maart kunt u The European Fine Art Fair bezoeken in MECC Maastricht. Maar, er is meer! Gedurende TEFAF passen tal van culturele en culinaire partijen hun programma's aan. Op de website Maastricht During TEFAF vindt u alles wat er speciaal te doen is in Maastricht en omgeving. Meer informatie over de beurs zelf, evenals de mogelijkheid om kaartjes te kopen, vindt u op de website van TEFAF

Markt & Maas Experience

Elke woensdag kunt u om 10:30 uur deelnemen aan een verrassende rondleiding door Mosae Forum. Ontdek de historie, het ontstaan en de ontwikkelingen tot op de dag van vandaag. De lokale gids neemt u mee in de gewelvenkelders en laat u Mosae Forum op een geheel andere manier zien! De rondleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee uur, kost € 5,- en is inclusief een klein proeverijtje. Lees meer en meld u aan op de website!

Bewandel (een stukje van) het Pieterpad

Camperplaats Maastricht is een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen in het Limburgse heuvelland. Één van de bekendste wandelroutes van Nederland doet ook Maastricht aan, namelijk het Pieterpad. Het hele Pieterpad lopen is eigenlijk alleen weggelegd voor de echte liefhebbers, de route loopt namelijk van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Maastricht en telt liefst 498 kilometer. Dat is misschien wat veel van het goede, maar een stukje van de finish bekijken is zeer de moeite waard. Sinds kort eindigt de route namelijk met een spectaculair uitzicht op boven de mergelgroeve bij Sint-Pietersberg! Alle informatie over het Pieterpad vindt u op de website. Meer informatie over het nieuwe eindpunt met spectaculair uitzicht vindt u hier.

Lunch/dinner-tip: vlakbij de Enci vindt u Buitengoed Slavante: prachtig gelegen met uitzicht op de Maas in een pand met een rijke historie mag Slavante eigenlijk niet ontbreken op uw culinaire afvinklijstje van Maastricht!

Onbepaald