• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
×

Statusbericht

Locating you...

Agenda Maastricht februari 2017: Dit is er te doen!

Agenda Maastricht februari 2017: Dit is er te doen!

Carnaval Maastricht

Zondag 26 februari - Dinsdag 28 februari

Tijdens de Carnavalsdagen staat de hele stad in het teken van dit kleurrijke feest. Winkels en restaurants in het centrum zijn gesloten. Ook als u zelf geen carnavalsvierder bent, is dit event de moeite waard om een keer mee te maken! Laat u verrassen door complete gezinnen uitgedost in prachtige kostuums (‘pekskes’) met lampjes. Op zondag start om 13.33 uur de Grote Optocht, die van Wyck naar het Vrijthof trekt. Op dinsdag kunt u kennis maken met de traditie van de Limburgse fanfares (‘zate hermeniekes’). Die avond wordt om 23.55 uur op het Vrijthof ’t Mooswief’ omlaag gehaald. Daarmee wordt de Carnaval afgesloten. 

Meer informatie: ww.vvvmaastricht.nl/events/carnaval

Exposities Bonnefantenmuseum Maastricht

Gehele maand februari diverse exposities

Het Bonnefantenmuseum ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi is an sich al een bezoekje waard. Deze maand kunt u in het museum werken bewonderen van Ernest Caramelle (Illusion and Revelation), Ton Boelhouwer (floors & walls/ from ground) en Hao Liang (Aura - How to look at art from China).

Meer informatie: www.bonnefanten.nl

Ontdek het Geuldal

Gehele maand februari

Op nog geen 10 km van Maastricht ligt Valkenburg. Wellicht kent u dit stadje als toeristische hotspot. Maar wist u ook dat u in de omgeving van Valkenburg prachtig kunt wandelen en fietsen?

Kijk voor mooie routes op: www.vvvzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg/wandelen-fietsen

Toon Hermans Belevingsexpo Sittard

Dinsdag tm zondag van 11.00 -17.00 uur
Voormalige V&D pand Markt, Sittard
Entree: €9,50

De Toon Hermans expositie is één grote interactieve beleving. U gaat op een ontdekkingstocht door het leven en werk van Toon Hermans. Van zijn sprankelende jaren in Sittard tot aan zijn geliefde Carré. Van zijn roerige tijden tot aan zijn grootste successen. De 'muzeman' met zijn liefde voor de liefde, de natuur en zijn prachtige muziek.

En als ’t leidje oet is, kuier je door het gras van de wei, trök noa hoes. Óf lekker Sittard in en ontdekken waarom Toon zijn kleine stad zo lief had. Maak een stadswandeling en breng een bezoek aan de verschillende kerken. Lunchtip: Luna, Markt 39 Sittard

Tickets via: www.tickli.nl/ticketshop/tickets/244

 

Onbepaald