• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Italiano
×

Statusbericht

Locating you...

Agenda Maastricht April 2017: Amstel Gold, Koningsdag & Jazz!

Agenda Maastricht April 2017: Amstel Gold, Koningsdag & Jazz!

April, de eerste volle maand lente. Tijd voor frisse activiteiten waar u geen dikke jas voor nodig heeft! In April heeft Maastricht weer een volle agenda, en het leek ons leuk om 3 hoogtepuntjes uit te lichten voor de bezoekers van Camperplaats Maastricht! 
 

Amstel Gold Race (16 april)

Op 16 april 2017 vindt de 52e editie van de Amstel Gold Race plaats. De Nederlandse World Tour Klassieker bestaat sinds 1966 en wordt gekenmerkt door de vele klimmetjes en het eindeloze draaien en keren door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De race begint zoals ieder jaar op de markt van Maastricht bij het gemeentehuis. Rond het gemeentehuis is veel te doen en er hangt een gezellige en plezierige sfeer. De Amstel Gold Race maakt deel uit van de UCI WorldTour. Ten opzichte van voorgaande jaren is er een kleine wijziging in de race. De laatste beklimming is namelijk niet de Cauberg maar de Bemelerberg! De wielrenners starten in de ochtend om 10:20, dus zorg dat u op tijd bent! Meer informatie over de Amstel Gold Race vindt u op de website van vvvmaastricht. (https://www.bezoekmaastricht.nl/uitagenda/jaaroverzicht/1458037217/amstel-gold-race-2017)
 

Jazz Nights(20 april)

Een avond vol muzikale kleuren, avontuur, afwisseling en beleving bij de EUJAZZ NIGHTS. Dit is een tweejaarlijks mini-festival met euregionaal Jazz talent in de schijnwerpers. Dit jaar kunt u genieten van de Belgisch-Limburgse Muze Jazz Orchestra en Tim Finoulst Trio. Voor meer informatie en tickets(€14,95) kunt u terecht op de website van Theater aan het vrijthof. (http://www.theateraanhetvrijthof.nl/voorstellingen/2017/04/jazz-maastricht-amp-theater-aan-het-vrijthof-eujazz-nights/)
 

Koningsdag Maastricht(27 april)

Maastricht heeft voor jong en oud iets leuks te doen op koningsdag! In het stadsmarkt van Maastricht is een grote vrijmarkt waar iedereen (jong & oud) zijn of haar spulletjes mag verkopen. De vrijmarkt opent om 08:00 en is open tot 18:00, dus neem uw onderhandel vaardigheden mee en sla een leuk slagje! Wilt u zelf mee doen, of heeft u andere vragen, neem dan even een kijkje op de website van gemeente Maastricht. (https://www.gemeentemaastricht.nl/over-maastricht/publicaties/nieuws/nieuws/artikel/vrijmarkt-maastricht-tijdens-koningsdag/)
 
Als u een iets actievere dag wilt beleven hebben we ook iets voor u gevonden. Kingsland Festival komt namelijk naar Maastricht met onder andere Afrojack, Fedde le Grand en Yellow Claw. Het festival begint om 12:00 in de middag en houdt aan tot 23:00 ’s avonds. Het festival vindt zowel binnen als buiten plaats. Voor meer informatie zoals prijzen kijkt u even op de website van Kingsland Festival. (http://kingslandfestival.nl/maastricht/general-info/)
Onbepaald